Ciasto kokosowo – migdałowe
Pokochasz ten przepis! Gwarantuję Ci! Po pierwsze jest zdrowy, po drugie jest uniwersalny i można z tych składników upiec muffinki, można wylać masę na blaszkę i upiec ciasto, i można zrobić też babkę wielkanocną. Przepyszne, a najlepiej smakuje z polewą czekoladową (przepis na polewę znajdziesz tu).
CIASTO KOKOSOWO – MIGDAŁOWE – SKŁADNIKI:
- 150 g mąki migdałowej
- 100 g mąki kokosowej
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta kardamonu
- szczypta soli himalajskiej
- 100 g cukru kokosowego
- 4 jaja eko
- 1 jabłko bez skórki starte na grubych oczkach tarki
- 1 łyżka startego imbiru
- starta skórka z połówki cytryny
- 1 łyżka oleju kokosowego
CIASTO KOKOSOWO – MIGDAŁOWE – PRZEPIS:
Wymieszaj wszystkie składniki i przełóż do formy wysmarowanej olejem kokosowym. Piecz w 175 stopniach. Jeśli robisz muffinki piecz 20 – 25 minut, jeśli pieczesz ciasto lub babkę to czas pieczenia wydłuż do 30 – 35 min. Smacznego! Moją wielkanocą babkę, którą upiekłam z tego przepisu możesz zobaczyć tutaj.

Chcesz dostawać więcej przepisów na swoją skrzynkę mailową? Zapisz się do newslettera Cała i Zdrowa, a co wtorek otrzymasz maila z nowym przepisem.